СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” организира събитие „Спорт за всички“ в седмицата на физическата активност и спорта

СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” организира събитие „Спорт за всички“ в седмицата на физическата активност и спорта

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 263
СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” организира събитие „Спорт за всички“ в седмицата на физическата активност и спорта

И тази година СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" акцентира върху физическата активност в различните й форми и начините за поддържане на здравословен начин на живот, макар и по различен начин. Съвместно със Спортен клуб за хора с увреждания (СКХУ) "Доростол 2011" с ръководител Добромир Удрев и СНЦ "Power jump" гр. Варна, Сдружението организира демонстрационно спортно събитие, насочено към хора със зрителни проблеми.

На 3 юни (четвъртък), от 16:00 часа в Дунавския парк, на алеята между втори шадраван и беседките до ПМГ, ще се състоят различни видове активности за тези, на които по принцип им е трудно да спортуват заради ограниченото си зрение. Всички посетители ще имат възможност да изпитат удоволствието това да стане възможно и за тях като опитат различни видове адаптивни спортове: да управляват специални тандемни велосипеди за незрящи, да стрелят с лък, да скачат с атрактивни кокили и да ходят по лента за баланс.

А за всички малки и големи посетители организаторите отново ще предоставят място за спортни забавления чрез специалния "Изскачащ парк" (POP-UP park). Интересни игри ще се случат и с кошовете за разделно събиране, които са неизменна част от всяко събитие на Сдружението. Седмицата на физическа активност и спорта MOVEWeek е едно от основните събития в кампанията NowWeMOVE България и тази година се провежда в периода 31 май - 6 юни.

Сдружение "БГ Бъди активен" е национален координатор на кампаниите NowWeMOVE и MOVE Week, с визията за повече българи, които да бъдат редовно физически активни. Общата цел е да бъдат демонстрирани и разпознати от повече хора ползите от физическата активност и така всеки да намери своето движение.

Да бъдем активни всеки ден е лесно! С тези послания организаторите канят всички да спортуваме на открито. Събитието е част от проект "Партньорство за красива и чиста България" на Сдружение BG Бъди активен, осъществен с финансовата подкрепа на Фондация "Кока Кола". Местен партньор в проекта е СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра", а дейностите се изпълняват със съдействието на Община Силистра.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right