Активисти на ДПС Силистра участваха в национален форум

Активисти на ДПС Силистра участваха в национален форум

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1386
Активисти на ДПС Силистра участваха в национален форум

Представители на областната структура на ДПС за Крайдунавска Добруджа бяха сред участниците в национален партиен форум (заседание на ЦС), научаваме от профила на председателя на ОбС Дулово - инж Невхис Мустафа във Фейсбук. На него станаха известни основите, на които се гради подготовката на партията за предстоящите парламентарни избори за 46-о НС на Република България.

От сайта на ДПС научаваме: "За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим. Чрез диалог политическите партии, които влязат в НС, да сформират ценностни мнозинства с ясна цел и програма, и по този начин да излъчат кабинет с достатъчна експертиза, за да изпълнява ясна програма", твърдението е на лидера Мустафа Карадайъ.

От проведената дискусия става ясно, че ще има минимални корекции в листите по избирателни райони (най-вероятно така ще се случи и в 20-и МИР Силистра), както и сходна кампания за предстоящите избори.

Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори - за 45-о НС,и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания е заявено на проведената пресконференция за журналисти.

Относно въпрос за машинното гласуване ДПС ще проведе обучителна кампания с партийните структури и с младежката организация. Очакванията са, че за ДПС това няма да е по-голям проблем, отколкото за всички останали партии.

Председателят на Движението е припомнил, че от 5 години ДПС призовава за нормалност в политиката и за възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната.

Членовете на ЦС са приели критерии за номинации за народни представители, като един от тях е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, споделяйки идеите на ДПС и на либерализма.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right