Удължават локдауна в България и след изборите?

Удължават локдауна в България и след изборите?

Регион: България Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1929
Удължават локдауна в България и след изборите?

"Закъсняхме със затварянето на държавата и мярката може да се удължи и през април. Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи на заразените за 10 дни, но пък ще можем да облекчим натоварването на болниците", това коментира доц. Спас Спасков, бивш директор на "Пирогов".

"Това ще доведе до намаляване на броя на заразените и по-тежко боледуващите, а за пандемията като цяло ние я разтягаме - тя ще бъде по - дълго време налична", поясни проф. Спасков, цитиран от БНР.

"Ако се наложи мярката да се продължи, това ще стане след изборите. Защото не може държавата да се затвори по време на избори. Иначе не мисля, че сме закъснели с въвеждането на 10- дневното затваряне. Но при въвеждането на общи мерки за цялата страна няма ефективност, трябва да се затваря локално", каза още проф. Спасков.

По думите му не винаги лабораторните данни от PCR- тестовете са сигурни, трябва да се дава превес на клиничната картина на пациента.

"Затова пациенти със симптоми на Covid-19 трябва да бъдат хоспитализирани и лекувани, независимо от резултата, ако симптоматика е за болестта", каза още проф. Спасков.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right