Община Тутракан прие Бюджет за 2021 година

Община Тутракан прие Бюджет за 2021 година

Регион: Тутракан Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 378
Община Тутракан прие Бюджет за 2021 година

Общински съвет - Тутракан проведе първото си за годината заседание. То започна с едноминутно мълчание в памет на починалия общински съветник от ГЕРБ - Ивелин Русев.

Председателят на Общинската избирателна комисия Айтен Вехби информира за приетото решение съставът на местния парламент да бъде попълнен от следващия в листата на ГЕРБ - Димо Денчев, който положи клетва като общински съветник.

image

В хода на сесията най-напред бе разгледан и приет проектът за Бюджет на Община Тутракан за настоящата година. В приходната и разходната си част той е в размер на 19 242 581,00 лв. Капиталовите разходи са 4 534 331 лв.

В останалата част на заседанието бяха приети решения за отпускане на средства за обезпечаване на нуждите на РУ на МВР - Тутракан, както и за предоставяне от Община Тутракан за безвъзмездно ползване на лек автомобил за нуждите на Полицията.

image

Съветниците определиха новия размер на основната месечна работна заплата на кмета на Общината и кметовете на Кметства в община Тутракан за 2021 г. Прието е решение за подписване на запис на заповед от Община Тутракан в полза на ДФ "Земеделие" за сумата до 78 465,00 лв. и за срок от една година, удължен с 6 месеца при ежегодно подаване на заявка, както и отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Тутракан за 2020 г., Годишна програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост в Община Тутракан за настоящата година.

Предложението за новата социална услуга "Асистентска подкрепа", като делегирана държавна дейност" също бе одобрено.

В края на заседанието председателят на Общински съвет-Тутракан Нехат Кантаров ще представи отчет за дейността на съвета и неговите комисии за 2020 г. Той поднесе поздравления и букет цветя за рождения ден на съветника Данаил Николов.

image

Местните парламентаристи дариха за COVID - отделението в МБАЛ - Тутракан 750 лв., от с. Белица дарението е 200 лв., а общинският съветник Димо Денчев дари още 100 лв.

Управителят на МБАЛ Тутракан д-р Богомил Бойчев, който прие даренията, информира за работата на здравното заведение и конкретно за COVID-отделението. Досега през него са преминали 150 пациенти, 10 от тях са загубили битката с корона вируса. През 2021 г. са починали трима.

И още един дарителски момент се случи на финала на заседанието. "Обичам моето училище" се нарича проектът, по който работи СУ "Йордан Йовков" и в негова подкрепа общинските съветници дариха средства купувайки календари и химикалки

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right