В Алфатар местната власт е "женско царство"

В Алфатар местната власт е "женско царство"

Регион: Алфатар Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1251
В Алфатар местната власт е "женско царство"

Каква е картината по места в кметствата? В община Силистра 4-ма са независимите кметове - в Сребърна, Бабук, Смилец и Йорданово, избрани в първия тур. При тях уникалното е, че са с подкрепата едновременно на БСП и ГЕРБ, а и на други партии. БСП си "върна" Калипетрово чрез Спаска Димитрова с подкрепата на МК "Гражданско единство". Соцпартията обаче даде рамо на Денчо Георгиев от същата коалиция в Айдемир, измъкнал мандата с нищожната разлика от 43 гласа. И в двете села кандидатите на ГЕРБ не издържаха менгемето на социалистите и "центристите". В Брадвари победител е Мартин Караджов, който също е от МК "Гражданско единство". Жена е за пореден път кметица в село Проф. Иширково, при това в трети пореден мандат, и това е Кинка Иванова от Политическо движение "Социалдемократи". В Тутраканско ДПС управлява в Нова Черна, Търновци и Цар Самуил. ГЕРБ - в Белица и Старо село, БСП в Шуменци, а в Преславци селски първенец е независим кандидат. В Дуловско ДПС има 16 кмета, 4-ма са независимите, ГЕРБ е с двама, БСП с 1.

Как са "нещата" по отношение на общинските съвети в областта? В Силистра ГЕРБ с 12, БСП със 7, МК "Гражданско единство" с 6, ДПС с 3, ПДС и "Атака" - по 2 и ВМРО-БНД-1. В Тутракан по 6 за ГЕРБ и ДПС, 4 за БСП и 1 за Коалиция "Заедно за Тутракан". Мандатите в Ситово: 5 на ДПС, по 3 на Коалиция "Заедно за Ситово" и на БСП, 2 за Коалиция "Заедно за промяната". В Алфатар мандатите са за 5 партии. Съветниците са 3 от БСП, по 2 от НДСВ, ДПС, ЕНП и ГЕРБ. Мъжете са само трима.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right