Детско полицейско управление отвори врати в община Дулово

Детско полицейско управление отвори врати в община Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 249
Детско полицейско управление отвори врати в община Дулово

Третокласници от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" - село Черник, са новите доброволци в Детско полицейско управление в община Дулово.

Преди дни официално бе даден старт на инициативата в присъствието на Джина Минкова - инспектор в Детска педагогическа стая, Севги Шефкет - младши полицейски инспектор, Юскел Хамза - директор на училището, Гюлчай Кючюк - класен ръководител, и Кадер Ахмет - експерт в отдел "Образование".

Всички деца получиха светлоотразителни жилетки, тетрадки и химикалки, осигурени от Община Дулово, която ги зарадва и с вкусна почерпка.

През следващите две години бъдещите полицаи ще се обучават по теми, свързани с безопасността на движението по пътищата, хулиганството, вредата от употребата на наркотици и тютюневи изделия, оказване на първа долекарска помощ и др., както и ще имат практически занятия по детска полицейска лична защита.

С помощта на полицаи и експерти от други области ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за работа в екип, уважение и толерантност към другите.

Националната програма Детско полицейско управление е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right