Полковник от резерва на БА – родом окоршлия, с автобиографична книга

Полковник от резерва на БА – родом окоршлия, с автобиографична книга

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 336
Полковник от резерва на БА – родом окоршлия, с автобиографична книга

Окоршлията родом Атанас Сивков, виден представител на едноименната фамилия, известна в Добруджа, е офицер от запаса, живеещ във Варна.

Той е автор на първата част на книгата "Хроники за село Окорш, Силистренска област, минало, настояще и бъдеще", която бе представена в Силистра преди 3 години.

Наскоро Сивков участва в паметната среща на автори за книги за Добруджа, проведена в крайдунавския град в чест на 80-ата година от Крайовския договор.

image

В новата си творба той разкрива мисли, чувства и вълнения през досегашния си живот, представяйки събития, факти и личности от родното си село - 50-те и 60-те години, от обучението си в ТИХ "Д. И. Менделеев" Варна, после във военното училище във Велико Търново (спец. "химик дозиметрист"), а след това и като кадрови военен във Варна и Бургас, до пенсионирането си през 2009 г.

В момента е ръководител на Туристическо дружество "Черноморски простори" и член на ръководството на Българския туристически съюз.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right