В Силистра подготвят Областен план за действие по проблема с коронавируса

В Силистра подготвят Областен план за действие по проблема с коронавируса

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 540
В Силистра подготвят Областен план за действие по проблема с коронавируса

В Областна администрация Силистра бе проведено заседание на Областен кризисен щаб по въпросите на коронавируса, водено от заместник-областния управител Стоян Бонев.

На него стана ясно, че занапред всяка седмица щабът ще заседава неприсъствено, за да обобщава информацията по текущата обстановка и съответно да се вземат необходимите решения спрямо спецификата на периода.

В ход е подготовката и на Областен план за действие със срокове и отговорници по различните дейности. По първоначалния му вид се очакват до началото на следващата седмица предложенията на институциите, представени в щаба, за да се подготви окончателен вариант, който да бъде утвърден.

Пред присъстващите на заседанието д-р Теодора Начева - директор на РЗИ Силистра, представи ситуацията, актуална за момента: от началото на пандемията в региона има 279 случаи, от които са актуални 56 (на домашно лечение са 38 души, а 18 са в болнична среда - 17 в МБАЛ Силистра - от тях 4-ма са в интензивното отделение, и 1 в МБАЛ Тутракан).

image

Починалите са 21 за целия период. Общо 24 са случаите на ученици, учители и персонал в училища - в две силистренски основни училища - "Св. св. Кирил и Методий" и "Иван Вазов", както и в ПГООТ Дулово.

Споделен бе извод, че липсва достатъчно обратна информация за направените проверки от страна на общините, както още от всички останали регионални институции с административни и методични функции във връзка с изпълнението на мерките на МЗ.

Отсега нататък всеки петък РЗИ ще обобщава в доклад постъпилата информация, който ще бъде пращан на институции в София, а на база на него до Областна администрация ще достига обобщение, предназначено за пращане до медиите, респективно до обществеността.

Обърнато бе внимание на общинските администрации да провеждат проверки по спазване на мерките в обществения транспорт - от превозвачите и от гражданите, тъй като те разполагат с направленията и маршрутните разписания.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right