Щанд в книжарница открива "Великденски дни на книгата"

Щанд в книжарница открива "Великденски дни на книгата"

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1195
Щанд в книжарница открива "Великденски дни на книгата"

В понеделник, 7 март, от 10 часа в книжарница "Везни 55" на ул. "Петър Вичев" в Силистра е стартът на най-новия специализиран щанд за книги, този път от силистренски автори, съобщават от Регионална библиотека "Партений Павлович". В издадения от тях специален афиш се отбелязва, че с това се дава началото на поредната серия от мероприятия, посветени на книгата и обединени под надслов "Великденски дни на книгата". Техният девиз е "Четенето е модерно". "Гвоздей" в програмата е "Великденската дарителница". За нея са подготвени "100 заглавия в списък", от който могат да си избират бизнесмени и граждани, за да ги закупят и дарят на най-голямото библиотечно звено в Силистренския край. Наскоро е направена ревезия в библиотеката за пръв път от 50 години наасм, за да се установи, че фондът е намялал значително, а и е остарял. Акцеттът е върху литература за деца. За целта и "Ротари клуб - Силистра" ще се включи с помощ, като поиска съдействие от ротариански клубове по света, готови да дарят литература на английски, френски, испански и руски езици.

Останалите моменти са свързани с провеждането на "Маратон на четенето" през м. април, както и второ издание на Старобългарски четения и песнопения на 11 май, заедно с Доростолска митрополия и Филиал - Силистра на Русенския университет "Ангел Кънчев", посветено на Националната библиотечна седмица.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right