Теодор влиза в затвора заради разпространение на наркотици

Теодор влиза в затвора заради разпространение на наркотици

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 4529
Теодор влиза в затвора заради разпространение на наркотици

Окръжен съд-Силистра определи постоянна мярка "задържане под стража" на 23-годишния Теодор Г., обвиняем по досъдебно производство за тежко умишлено престъпление - разпространение на високорискови наркотични вещества.

Припомняме, че на 18.05.2020г. полицейски служител е видял обвиняемия Теодор Г. да извършва сделка с наркотични вещества с друго лице в междублоково пространство. По време на извършеното задържане на Теодор Г. е хвърлил на земята найлонов плик, съдържанието на който при тестване с полеви наркотест е реагирало на марихуана и метамфетамин.

Установеното количество на наркотичните вещества в този плик е 6.7гр. марихуана и 7гр. метамфетамин.

Последвало претърсване в дома на обвиняемия, където са намерени и иззети трошач със зелена суха листна маса, реагирала като марихуана, кутия с метамфетамини, електронна везна и друга кутия с бяло кристално вещество в нея.

Количество на иззетите при обиска вещества е 7.4гр. марихуана и 8.7гр. метамфетамин.

Прокуратурата поиска от Силистренски окръжен съд да определи най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража" за обвиняемия.

Окръжният прокурор посочи, че опасността той да се укрие не е налице, но е несъмнена опасността да извърши друго престъпление, тъй като деянието по сегашното производство е извършено в изпитателния срок на друга влязла в сила присъда, с която на обвиняемия е наложено наказание "лишаване от свобода".

Служебният защитник на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че той няма намерение да се укрие, нито да извърши друго престъпление. Посочено беше, че той съжалява за деянието си и е съдействал на органите на досъдебното производство.

Обвиняемият Теодор Г. заяви, че с по-лека мярка за неотклонение няма да се укрие, нито да извърши ново престъпление и ще успее да организира по-добре своята защита.

Окръжен съд-Силистра като взе предвид всички представени доказателства се солидаризира със становището на прокуратурата, че е налице опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, тъй като предходното наказание не му е въздействало достатъчно респектиращо.

Също така съдът счете, че по-тежка мярка за неотклонение по никакъв начин не възпрепятства обвиняемия в реализиране на пълния капацитет и обем на неговите права, и би могъл да получи предвидената от закона защита.

С оглед на това Окръжен съд определи по отношение на обвиняемия Теодор Г. мярка за неотклонение "задържане под стража".

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right