Читалището в село Искра с две предпразнични прояви

Читалището в село Искра с две предпразнични прояви

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 445
Читалището в село Искра с две предпразнични прояви

По традиция в село Искра местното читалище ще проведе свое събитие, посветено на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобразено тази година с актуалната противоепидемична обстановка.

На практика чрез профила на НЧ "Бачо Киро" във Фейсбук ще бъде тиражирано видео послание, както и мултимедия, подготвена за случая.

НЧ "Бачо Киро" в село Искра се включва и в отбелязването на празника Рамазан байрам с интересна проява - под звуците на тъпан на 23 май от 19 ч. в селото ще бъдат раздавани бонбони - за целта се приготвени 6 кг, и ще бъдат казвани празнични скоропоговорки, самодейци ще пeят и песни, подпомагани от придвижвана с автомобил уредба, за да бъдат обиколени много улици.

Във Фейсбук по този повод се казва: "Празниците са благословии, надежда и копнеж. Утре са намерения и нека молитвите ви бъдат приети. Нека любимите ви хора са винаги с вас. Весели празници предварително на всички нас".

Читалищните дейци успешно пресъздават и християнски обичаи за най-големите празници, като Коледа и Великден (в селото от 30-те години на миналия век има голяма църква, която се нуждае от сериозен ремонт и от възстановяване). В селото в навечерието на Нова година гостува и Дядо Коледа, който раздава подаръци.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right