38-годишен мъж получи условна присъда и глоба за нарушаване на карантина

38-годишен мъж получи условна присъда и глоба за нарушаване на карантина

Регион: Ситово Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 497
38-годишен мъж получи условна присъда  и глоба за нарушаване на карантина

Районният съд одобри споразумение внесено за разглеждане от прокуратурата и осъди 38-годишен мъж от село Любен, община Ситово, област Силистра, за нарушаване на карантината - престъпление по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият Н.О.С. е бил поставен под карантина след завръщането си от Англия с начална дата 30 март 2020 година, на основание предписание, издадено от Регионалната здравна инспекция във връзка с разпространението на Covid-19 на територията на страната.

В периода от 08 до 12 април 2020 година Н.О.С. е нарушил три пъти противоепидемичната мярка, като е напускал адреса, на който е трябвало да изпълнява карантинните мерки и е пребивавал на обществено място.

Подсъдимия Н.О.С. е с чисто съдебно минало, призна вината си и заяви, че е съгласен с параметрите на споразумението.

Съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 10 000 лева, което представлява минималният размер, предвиден за това престъпление.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right