Привиден разнобой в отговори на анкетата ни дали да се разхлабят мерките за коронавируса

Привиден разнобой в отговори на анкетата ни дали да се разхлабят мерките за коронавируса

Регион: Силистра Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 786
Привиден разнобой в отговори на анкетата ни дали да се разхлабят мерките за коронавируса

Независимо от съдържанието на зададения въпрос, анкетите в сайтове и в профили на социалните мрежи никога не дават ясна представа за истинската картина в съзнанието на хората. Най-малкото защото не е известно какви точно са участниците - по пол, възраст, занятие, имуществен и образователен ценз.

Въпреки това обаче общо погледнато те подсказват за едно-друго, което заслужава коментар, просто за информация. Макар че в някаква степен са и своеобразна обратна връзка, без да е задължително да бъде вземана предвид. Както се казва, тя остава "за сведение".

"Портал Силистра" Ви попита "Трябва ли да се смекчат противоепидемичните мерки?" и на въпроса за няколко дни отговориха 129 души (до 15 ч. на 7 май). Любопитна е липсата на категоричност в подкрепа на поне 1-2 от отговорите. Реално пет от посочените възможности за отговор влизат в порядъка от 16 до 23%.

Очаквано първият отговор относно разрешаването на разходките в парковете и планините (специално в град Силиства това засега не е факт в пълен размер) има най-голям процент (23), но само на 2% след това е противоположниаят отговор "Не, трябва да станат по-тежки" (противоепидемичните мерки).

В същото време под публикация във Фейсбук по темата за отмяната от страна на ВАС на решение на ОбС Силистра за забрана на разходките на кучета в Дунавския парк се превърна в ожесточена дискусия "за и против" между собствениците на домашни кучета и на тези, които не смятат това за необходимо.

Да се върнем на анкетата: почти всеки пети (18%) отиват още по-встрани от дилемата, тъй като държат…мерките да бъдат премахнати изобщо. Малко повече от тях (20%) заемат позиция на центъра средата (Не, добре са си така"), може би спомняйки си песен на Росица Кирилова от "едно време" със заглавие "Добре ми е така".

На практика излиза, че при по-широк поглед на отговорите в различните им разновидности, хората си признават как им е писнало с ограниченията, но прозира и усещане за известна съпричастност, за съобразяване с обстоятелствата. Не липсва обаче и надежда нещата да се променят към по-добро.

Дано, дано…(това пък е припев от песен на Богдана Карадочева).

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right