Журналистът Димитър Пецов заловен в Силистра с наркотици?

Журналистът Димитър Пецов заловен в Силистра с наркотици?

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 13944
Журналистът Димитър Пецов заловен в Силистра с наркотици?

Преди час на личния си профил във Фейсбук журналистът Димитър Пецов публикува пост, който само за няколко минути стана вайръл (популярен).

В него той разказва, че е бил задържан за 24 часа в полицията във връзка с чл. 72 от ЗМВР и чл.354а ал. 3 от НК. Според него, при отвеждането му в полицията в колата му след обиск са открити "11.7 гр. екстази, 7,2 гр. Хероин, 13 гр. Амфетамин и 7.2 гр. Канабис", както пише в поста му..

Очаква се утре пресцентърът на ОДМВР Силистра да предостави официална информация. Публикуваме целия пост без редакторска намеса:

---------------------------

"СЪОБЩАВАМ ФАКТИТЕ

Вчера към 18.00 часа бях на път с колата си към "Меджиди табия". Изведнъж на кръстовището на ул. "Петър Мутафчиев" в Силистра , преди да завия към Новия стадион, чух полицейска сирена зад себе. Отбих близо до автоцентър Фаворит. Мислех, че съм нарушил правилата за движение. Дойде полицай и ми поиска документите за проверка, после ми поиска застрахователната полица на колата, после и талона за годишен технически преглед…. Оказах се изряден документално. После идва още един полицай и се представя като инспектор от Криминална полиция. Почва нещо да ми светва в посока, че съм написал нещо, което е всяло паника и суматоха. Не съм изненадан от тези действия по принцип, защото съм ги предизвикал и с въпросите си, които скоро отправих със заявление по ЗДОИ към директора на ОД на МВР - за това кой е анонимния хранител на полицията при извънредното положение.

После те ми казват, че трябва да отида с тях в РПУ - Силистра и да ги следвам с колата. Един от полицаите, обаче, се качи в моята кола и седна до мене на предната седалка. Така изминахме двамата разстоянието по цялата ул.Македония до РПУ-Силистра, като през цялото време полицаят се опитваше да ми отвлича вниманието с въпроси дали съм притеснен и други подобни.

Паркирахме пред РПУ и те ми казват, че трябва да направят претърсване на автомобила. След малко почват да претърсват и на 30 секунда от претърсването намериха в задния джоб на шофьорската седалка нещо увито в черна кесия. И почват да ме питат без да са го отворили и видели самите те:"Какво е това, г-н Пецов?" , единият казва, " Г-н Пецов, Вие уж сте спортист, а с какви неща се занимавате?", казва другия… и "Как е попаднало това в автомобила, г-н Пецов?" …"Те нещата са ясни…" и т.н.. Те дори не са отворили да видят пакета какво има вътре и коментират, правят изводи. И аз не знам също какво има, но почва да ми се изяснява вече ситуацията. Отдалече се виждаха някакви листа, опаковани в найлонова прозрачна кесия и отгоре още една черна найлонова кесия. Взеха опакованото и го занесоха някъде горе в кабинетите, извикаха дознателка и поемни лица. Качихме се в един кабинет и почнаха да правят полеви тест и опис на нещата,които са опаковани в кесията. Като съдържание това беше: 11.7 гр. екстази, 7,2 гр. Хероин, 13 гр. Амфетамин и 7.2 гр. Канабис.

Докато описваха ме питаха какво е това, а аз им отговарях да не ме питат, а да си кара по сценария. После ми правиха личен обиск, събличах се чисто гол.

И бях задържан за 24 часа, чл. 72 от ЗМВР във връзка с чл.354а ал3 от НК, а днес ме освободиха.

И за мене нещата са ясни. За мене това е една долнопробна ченгеджийска постановка, която обслужва нечии интереси, и с която целят да ме набедят и отстранят, защото явно преча напоследък. Признавам, в последно време бях много активен. А за наркотиците искам да кажа, че аз през живота не само не съм опитвал, но и не съм не съм виждал наркотици. Дори не пуша. И като измислят такива постановки, поне да бъде нещо достоверно - аз имам много особености и недостатъци, но точно с наркотици никога не съм се занимавал. Да, чисто формално сложили сте ги там, после си ги намерихте и си разигравате полицейското театро. Не можете да хванете истинските бандити, тръгнахте да мачкате граждански активисти по един много елементарен начин. Искам да ви кажа, че аз не се пречупвам така лесно."

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right