АКТУАЛНО: 1207 души са под карантина в област Силистра

АКТУАЛНО: 1207 души са под карантина в област Силистра

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1201
АКТУАЛНО: 1207 души са под карантина в област Силистра

В област Силистра без оплаквания е приключила проведената в домашни условия карантина за 587 души. В момента под наблюдение и 14-дневна домашна карантина в седемте общини са 1 207 лица, пристигнали от страни с разпространение на COVID-19. Към 7 април 451 са предписанията на ГКПП Силистра, в резултат на съобщения на ОДМВР и на общините, вкл. относно лица, пропуснали граничен контрол на други ГКПП.

Днес - 8 април, се очаква да заработи уеб-базираната система за достъп до нея на РЗИ, ОДМВР, общините, лабораторити и и др. институции. В нея всеки ден се въвеждат данни за пристигнали от чужбина лица, подлежащи на карантина. На този етап списъците достигат до ОДМВР, общините, общопрактикуващите лекари и Бюрата по труда. Продължават 24-часовите дежурства на ГКПП Силистра на служители на РЗИ и РЗОК, както и дейността на денонощния телефон за въпроси и консултации - 0879 170 186.

Със свои заповеди от 6.04.2020 г. министърът на здравеопазването отмени предишни разпореждания, свързани с граничния контрол и с карантината на лицата, влезли в страната. Промените, свързани с режима за наблюдение и карантина на лицата, предоставащи стоки и услуги, следва да бъдат въведени с достъпа до информационната система и на националвото ТОЛ управление.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right