Над 40 души са под карантина в община Главиница, но няма заболели

Над 40 души са под карантина в община Главиница, но няма заболели

Регион: Главиница Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 3047
Над 40 души са под карантина в община Главиница, но няма заболели

Над 40 са жителите от община Главиница, които от РЗИ са поставени под домашна карантина от 15 март до този момент, съобщи за "Портал Силистра", кметът на общината - Нждет Джевдет. През последните 2 дни са се завърнали 9 лица от чужбина, като 7 от тях са от рисковите от COVID-19 страни.

Постъпилото в страната лице, тръгне ли към територията на община Главиница, информацията постъпва в:

- Полицията,

- Регионална здравна инспекция и

- Общината,

и започва вторичния контрол за спазването на карантината, която след изтичане на 14 дневния срок се преустановява, както за лицето, така и за членовете на домакинството му.

Всяко лице, което се завръща от рисковите от CORONA-19 страни, трябва да знае, че в момента, в който премине българската граница има задължението да стои под домашна карантина в срок от 14 дни. Нарушаването на последното се третира за престъпление и се наказва с до 5 год. лишаване от свобода и до 50 хил. лв. глоба.

Тези мерки се налагат не за ограничаване на права и свободи, а за ограничаване на заразата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right