Първо в "Портал Силистра": Задържаха двама силистренци в Индонезия, точили карти на остров Бали

Първо в "Портал Силистра": Задържаха двама силистренци в Индонезия, точили карти на остров Бали

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 14144
Първо в "Портал Силистра": Задържаха двама силистренци в Индонезия, точили карти на остров Бали

Полицията в Бали, Индонезия е арестувала двама българи, заради опит за скимиране на банкомат в един от най-известните плажове в Индонезия - Семиняк.

Това съобщи голям индонезийски информационен сайт, в който се появи и фотос на задържаните. На този линк можете да откриете официалното съобщение на индонезийските власти: https://www.balipuspanews.com/kembali-bule-bulgaria-lakukan-kejahatan-skimming-di-bali.html

По информация от 3 независими един от друг източника на "Портал Силистра", това са силистренците Камен Еленков (в ляво) и Теодор Петров по прякор Якудзата (в дясно), които са задържани в понеделник вечерта.

Това е поредният случай за кражба на данни, в който участват български граждани съобщават медии в Бали и Индонезия, цитирани от news.bg. Всичко започнало със сигнал от местна банка, която предупредила полицията, че в банкомат на Джалан Сънсет в Семиняк, е монтирано скимиращо устройство.

"Въз основа на тази информация, на 10 февруари полицията в Бали проведе акция в близост до банкомат в района, а в 11 ч. извършителите се появиха на мотоциклет", коментира Анди Файран, който ръководи отдела за общи престъпление в полицията в Бали.

"След това извършителите влязоха в кабината на банкомата и от камерите видяхме, че и двамата се държаха подозрително. Тогава полицията извърши арестите и Петров, и Еленков признаха престъпленията по време на разпит", допълва той.

При разследването открили, че в квартирата им има няколко устройства за скимиране, 28 бели карти, 12 500 евро, лаптоп и два мотора.

Задържаните са вече с повдигнато обвинение по Наказателния кодекс на Индонезия (KUHP) и Закона за информационните и електронните транзакции (UU ITE). Според медиите ги грози максимална присъда от 7 години затвор.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right