ОБНОВЕНА: РЕШЕНО! Учениците в Област Силистра излизат в грипна ваканция

ОБНОВЕНА: РЕШЕНО! Учениците в Област Силистра излизат в грипна ваканция

Регион: Силистра Категория: Здраве,Образование Публикувано: Прегледи: 9828
ОБНОВЕНА: РЕШЕНО! Учениците в Област Силистра излизат в грипна ваканция

Снимката е илюстративна!

На основание Заповед № РД-01-10/28.01.2020 г на директора на РЗИ-Силистра д-р Теодора Начева се отменят учебните занятия в държавните и общинските училища на територията на област Силистра от 29.01.2020 г до 5.02.2020 г. Занятията ще продължат на 6.02.2020г - четвъртък, по установения график.

Припомняме, че грипна ваканция беше обявена първо в с. Добротица, община Ситово.

ДОПЪЛНЕНА В 15:45 ч. -------------

Въвеждат се мерки за ограничаване на остри респираторни заболявания във връзка с епидемичната заболеваемост. Ограничават се свижданията и се установява пропускателен режим в отделенията на лечебните заведения. Ограничава се плановият прием, в това число и за оперативни интервенции. Болниците трябва да имат готовност за разстановка на болничните легла, ако се налага да осигуряват допълнителни места за болни с респираторни инфекции и усложнения.

В амбулаториите за първична и специализирана медицинска помощ и в медицинските центрове и ДКЦ трябва да се преустановят плановите консултации на бременни жени и профилактични прегледи и имунизации на деца и възрастни. При нужда се осигурят домашни посещения за пациенти с висок риск от усложнения.

Кметовете на общини трябва да изискват от ръководителите на детски заведения да спазват строг сутрешен "филтър", за да не се допускат болни деца. Въвеждат се общопрофилактични мерки, които се отнасят до детските и лечебните заведения, добър хигиенен и санитарен режим, затопляне, проветряване, дезинфекция и преустановяване на масови мероприятия.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right