7 жертви на катастрофи за 3 денонощия в Силистренско, даден е старт на неперкъснат обход на патрули

7 жертви на катастрофи за 3 денонощия в Силистренско, даден е старт на неперкъснат обход на патрули

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 2393
7 жертви на катастрофи за 3 денонощия в Силистренско, даден е старт на неперкъснат обход на патрули

Съобщение за няколко жертви в една катастрофа в Силистренско вече не е новина. Първото доказателство: дядо, баба, техният неженен син и внучката им от друг син, които живеели заедно в силистренското село Брадвари, загинаха при катастрофа в първите часове на 25 юли. За виновен е обявен 47-годишен мъж от София, който карал товарен микробус "Ивеко", превозващ перилни препарати. От полицията твърдят, че той навлязъл в насрещната лента и челно блъснал движещия се насреща лек автомобил "Опел Кадет". Заспиване на водача на микробуса е вероятната причина за катастрофата, станала при това на права отсечка. Зад волана на немското возило е била най-младата от семейството, 23-годишната Пемегюл. "И четиримата не са имали шанс да оживеят, защото при катастрофата са получили тежки съчетани травми и множество увреждания", каза за "24 часа" съдебният лекар д-р Теодор Иванов, извършил аутопсиите на жертвите. "През нощта на дядото, 68-годишния Али Б. му прилошало, и заедно с жена си Айрие /71 г./, сина си Али /39 г./ и внучката им от друг синтръгнали за болницата в Силистра", каза кметът на Брадвари Ерджан Дурал. Произшествието с фатален за семейството край станало на пътя за съседното село Проф. Иширково. Поминъкът на почерненото семейство е животновъдство, като дядото е потомствен овчар. Бащата на момичето живее във Варна, дъщерята на загиналото възрастно семейство е омъжена в силистренското в село Искра, Ситовско.

Вторият пример: пожарникар и двама младежи са поредните жертви на катастрофи в Силистра. Нови три трупа има в поредна катастрофа в района на областния град. С 27-годишен стаж като шофьор е 46-годишен мъж от Силистра, работещ като пожарникар в село Кайнарджа, загинал при жестоката катастрофа между два автомобила на 28 юли около 23.30 часа по главен път I-7 на изхода на Силистра в посока Добрич, в близост до бензиностанция "Петрол", съобщиха от ОДМВР. Произшествието е на права отсечка между "Опел Вектра", шофирана от пожарникаря, пътувал сам в колата на връщане от работа, и лек автомобил "Рено Меган", собственост и управляван от 29 годишен мъж от Силистра, също загинал, заедно с още един от спътниците си в колата, мъж на 27 години. Реното навлязло в отсрещното платно и се блъснало челно в немското возило. Други двама мъже на под 30 години от същия автомобил са в тежко състоние и в принудителна кома в областната болница.

На специален брифинг директорът на ОДМВР Ивелин Иванов заяви: "Само през м. юли до този момент на територията на област Силистра са загинали 10 души при пътно-транспортни произшествия, от които 7 в рамките на по-малко от три дни, което ме накара да организирам 4-дневна акция за тотален пътен контрол по всички общински пътища и пътищата от I, II и III мрежа, стартирала вчера по обяд". В началото на седмицата, отново през нощта, край силистренското село Брадвари загинаха 4 души от едно семейство - дядо, баба, син и внучка. От началото на годината 12 са жертвите на пътя в Силистренско, а 59 са ранените. "По 5 литра гориво вземаме от всички служебни автомобили на дирекцията, за да осигурим възможност за денонощен обход на пътищата", каца още комисар Иванов. Той не помнел толкова много жертви в района, дори и в годините, когато е бил начело на "Пътен контрол". За да осигури денонощната акция, той прекратил отпуските на всички пътни полицаи.

Още цифри и факти, очертаващи "картината" в Силистренския край:

• 52 са тежките автотранспортни произшествия в Силистренско от началото на година, което е около ¼ от всичките в статистиката на ОДМВР

• От януари насам - 12 загинали и 59 ранени

• Всяко пето от произшествията е станало през м. юли, когато са и 10 от смъртните случаи (седем от тях в рамките на 3 денонощия - от 25 до 28 юли)

• В Силистра най-честите нарушения: неправилни маневри и отнемане на предимство

• Констатация: подобрени пътища - бързо каране - повече катастрофи

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right