В Алфатар тържествено откриха нова приемна на МВР

В Алфатар тържествено откриха нова приемна на МВР

Регион: Алфатар Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2517

С тържествен водосвет, отслужен от архимандрит Емилиан, днес в Алфатар бе открита нова приемна на полицейските инспектори от МВР. Лентата прерязаха кметът на общината г-жа Янка Господинова и зам.-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Мартин Недялков. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет г-жа Елис Талят, началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров, ръководителите на местни институции, граждани.

Новата приемна се помещава в сградата на Общината и е изградена и оборудвана с изцяло общински средства. Разполага с две обособени работни места и кът за прием на граждани, като местоположението й позволява безпроблемно да се посещава и от хора с физически затруднения посредством съществуваща рампа. Още с встъпването си в длъжност новият общински кмет Янка Господинова лично е подела инициативата и в рамките на около месец и половина новата придобивка е вече факт.

Полицейските служители и гражданите на община Алфатар заслужават да разполагат с по-добри условия и ние като общинска администрация няма да пестим усилия в тази посока, каза в обръщението си Янка Господинова. Тя подчерта доброто партньорство между местната власт и полицията, изтъквайки заслугите на полицейските инспектори, които обслужват региона - Атанас Атанасов и Станислав Спасов, във всекидневните им усилия да са в помощ на хората.

От своя страна зам.-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Мартин Недялков отправи поздравления и благодарност към кметския екип за новата придобивка, като подчерта, че това ни задължава да работим още по-отговорно и всеотдайно и в бъдеще.

След церемонията по откриването в кабинета на кмета бе подписан Обществен договор за ред и сигурност между Община Алфатар, РУ-Силистра, Общинския съвет, Дирекция "Социално подпомагане", ОУ "Христо Ботев", Кризисния център и местни фирми. Въз основа на договора е изготвен план с разписани конкретни дейности за следващата 2016 година, в чието изпълнение са ангажирани местните институции. За една от тях - реализирането на десетото издание на Детска полицейска академия, вече е осигурено финансиране, съобщи кметът, и то ще бъде факт през пролетта на идната година.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right