801 седмокласници в Силистренско борят математиката днес

801 седмокласници в Силистренско борят математиката днес

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 895
801 седмокласници в Силистренско борят математиката днес

Националното външно оценяване по математика или т.нар. "малка матура"след седми клас се провежда днес.

801 ученика в силистренска област се явиха днес на приемния изпит по математика. Оценката се формира въз основа на резултатите от двата модула, взети заедно. Първият модул за националното външно оценяване по математика ще съдържа 25 задачи, които са структурирани с четири възможности за отговор, от които само един е правилен. Този модул ще продължи 60 минути, а максималният брой точки за него е 65.

Вторият модул от изпита по математика ще включва пет задачи с отворен отговор. От тях три задачи ще са с кратък отговор, като от учениците ще се изисква да напишат кратък числов, символен или словесен отговор, без да привеждат своето решение. Другите две задачи ще са с разширен отговор - учениците трябва да опишат и аргументират изпълнението на определена дидактическа задача с аналитико-синтетичен характер. Този модул ще продължи 90 минути, а максималният брой точки за него е 35. Общият брой точки от двата модула от изпита по математика е 100.

Изпитът по български език и литература след седми клас се състоя на 27 май. До 10 юни трябва да бъдат обявени резултатите от изпитите по БЕЛ и по математика.

По информация от Габриела Миткова, началник на РИО-Силистра, изпитния ден е приключил към 12.30 часа. 352 ученика са останали за решаването на втори модул от изпита.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right