Стартира реновирането на парк „Христо Ботев“ в Тутракан

Стартира реновирането на парк „Христо Ботев“ в Тутракан

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 710
Стартира реновирането на парк „Христо Ботев“ в Тутракан

Парк "Христо Ботев" е едно от най-посещаваните места в града. Тук през всички сезони преминават хора, а през летните месеци е пълно с деца. Паркът не е основно обновяван от дълги години. Преди известно време бяха поставени нови люлки и пързалки, които се ползват изключително много от малките дечица.

От 26 септември стартираха дейностите по реновиране на парка. То се осъществява по проект "Обновяване на парк "Христо Ботев", който се финансира с 312 938,21 лв. от МИГ "Тутракан - Сливо поле" по Програмата за развитие на селските райони.

image

"Профи Трейд" ЕООД е фирмата-изпълнител на проекта. Това е фирмата, която изпълни отлично проекта за реконструкция и преобразуване на бившето училище в с. Белица в Обучителен център за доброволци. "Съвместно доброволчество за по-безопасен живот" е трансграничен проект между България и Румъния, иницииран от Община Тутракан.

Бетоновата напукана настилка в парка ще бъде подменена с нова, шадраванът ще придобие съвсем нов вид и най-после ще заработи, всички пейки и кошчета за смет ще бъдат подменени с нови, оградата на парка, беседките и откритата сцена също ще бъдат ремонтирани, съоръженията - боядисани. Осветителните тела ще бъдат подменени с нови енергоефективни, с много малка консумация - с 80% по-малък разход от старите тела.

Ще има много нова зеленина и цветя, така паркът ще се превърне в едно много по-атрактивно място, отколкото е в сегашния момент. Гражданите - малки и големи, ще го ползват, но ще имат и задължението да го пазят.

Строително-монтажните работи ще продължат до 10 ноември т.г.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right