В ОДМВР-Силистра е създадена организация за обезпечаване на реда и сигурността при провеждането на изборите за НС

В ОДМВР-Силистра е създадена организация за обезпечаване на реда и сигурността при провеждането на изборите за НС

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 559
В ОДМВР-Силистра е създадена организация за обезпечаване на реда и сигурността при провеждането на изборите за НС

© интернет

В ОДМВР-Силистра е създадена организация за гарантиране на сигурността, опазване на обществения ред и ефективно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите при произвеждането на изборите за Народно събрание на 02.10.2022 г.

Утвърден е план с конкретни дейности и срокове на изпълнение и е сформиран оперативен щаб за ръководство на силите и средствата на дирекцията. Създадена е организация за ефективно взаимодействие с институциите, имащи отношение към изборния процес.

Във всички изборни помещения са извършени охранителни проверки и е проконтролирана пожарната обезопасеност. Осигурена е физическата охрана на изборните секции, към която пряк ангажимент имат 226 служители на ОДМВР-Силистра, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и РД "Гранична полиция".

Сформирани са мобилни екипи от служители на икономическа и криминална полиция за своевременни проверки на сигнали за нарушения на политическите права на гражданите.

В сектор "Български документи за самоличност" е създадена е организация за издаване на удостоверения за гласуване, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас.

Паспортните гишета в Силистра, Дулово и Тутракан ще работят на 01 октомври 2022 г. от 08:30 часа до 17:00 часа и на 02 октомври 2022 г. от 08:30 часа до 19:00 часа.

Сигнали за нарушения на изборния процес, относими към отговорностите на МВР, се приемат на откритата денонощна линия 02/9011298 и e-mail: izbori2022@mvr.bg. Гражданите могат да търсят съдействие от полицията и в районните управления, както и на тел.112.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right