Проведе се делова среща на областния управител с митрополита на Доростолска епархия

Проведе се делова среща на областния управител с митрополита на Доростолска епархия

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 405
Проведе се делова среща на областния управител с митрополита на Доростолска епархия

Областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев бе на посещение в резиденцията на Доростолска епархия по покана на Негово Високопреосвещенство митрополит Яков. Срещата е традиционна между представителя на държавната власт за областта и духовния водач на митрополията с център Силистра.

Обсъдени са различни теми, включително усилията на държавната администрация да проведе по най-добрия и законен начин предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври 2021 г. Както и предстоящите избори за епархийски съветници от страна на вече определените от храмовите настоятелства епархийски избиратели.

Изборът на двама миряни и двама свещеници е на 9 октомври в Силистра в катедрален храм "Св. св. първоапостоли Петър и Павел" след светата божествена литургия в чест на св. Яков. Митрополитът на древно просиялата епархия благодари на Областна администрация Силистра за съпричастността на нейните ръководители през различните години към събитията, провеждани в храмовете от епархията, включително честването на 20-ата й годишнина.

Духовният водач на епархията потвърди предварителното намерение за празника на св. Андрей в края на м. ноември да бъде проведена църковна служба в обособения подвижен олтар в скалните манастири по Сухоречието в района на град Алфатар, първата от които бе със съдействието на едноименната община през м. юни т.г. по повод празника "Св. Дух". Заявено бе, че със съдействието на община Силистра в близко време предстои да бъде осветен изграденият край село Калипетрово голям християнски кръст.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right