Трима шофьори в нетрезво състояние са установени през почивните дни

Трима шофьори в нетрезво състояние са установени през почивните дни

Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 557
Трима шофьори в нетрезво състояние са установени през почивните дни

© интернет

28-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа, след като опитал да избегне полицейска проверка и катастрофирал с лек автомобил "Фолксваген", който шофирал без книжка и под въздействие на алкохол и дрога. Мъжът бил засечен от екип на група "Охрана на обществения ред" при РУ-Силистра на 14 август около 05:00 часа по ул. "Велико Търново" в областния град. Той не се подчинил на подадения знак за спиране със стоп-палка, а ускорил и минути по-късно загубил управлението, удряйки се последователно в два паркирани автомобила по ул. "Петко Каравелов". При проверката, извършена от полицейски екип, се установило, че не притежава свидетелство за управление на МПС, а с технически средства било отчетено, че шофира под въздействие на амфетамин и с 1.71 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ и е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Други двама водачи, шофирали в нетрезво състояние, са установени от контролните органи през почивните дни и с наложени административни санкции. На 13 август около 22:20 часа в село Ситово бил засечен 33-годишен да управлява мотопед с 0.54 промила алкохолно съдържание, а алкохолната проба на 49-годишен с лек автомобил "Рено" отчела 1.00 промила при проверка, извършена на 14 август около 11:40 часа по ул. "Велико Търново" в Силистра.

Засиленият контрол за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими, продължава.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right