Паметна плоча на Кирил Господинов - първата от Алеята на славата в Тутракан

Паметна плоча на Кирил Господинов - първата от Алеята на славата в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 442
Паметна плоча на Кирил Господинов - първата от Алеята на славата в Тутракан

На заседание на Общинския съвет в Тутракан е прието решение за обособяване на Алея на славата в Крайдунавския парк, съхраняваща паметта за именити личности, свързани с развитието и историята на града.

Паметна плоча на актьора Кирил Господинов ще постави началото на Алеята на славата. Кирил Господинов е останал в паметта на българите с култовата си роля във филма "Баш майсторът" и с участията си в още 41 филма, създавайки десетки положителни образи в много театри и киното. Той е роден на 24 май 1934 г. в село Гроздево, Провадийска община, Варненска област, но след освобождението на Южна Добруджа и изселването на румънците от добруджанските села, семейството му живее в с.Търновци и гр.Тутракан.

На 31 май в Тутракан ще бъде премиерата на книгата-албум "Баш майстора завинаги", посветена на Кирил Господинов. Тя ще бъде представена от неговата дъщеря Веселина Господинова. На срещата ще бъдат представени също единствената биографична книга за актьора "Баща ми - Баш майстора" и диск с филмова музика "Вескеее, музика".

С премиерата в Тутракан се поставя началото на националното турне "Една легенда се завърна и завинаги ще остане в сърцата!"

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right