В Силистра бе открит офис на Двустранна търговска камара България - Румъния

В Силистра бе открит офис на Двустранна търговска камара България - Румъния

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 428
В Силистра бе открит офис на Двустранна търговска камара България - Румъния

На 13 май на у.л. "Дръстър" до СУ "Никола Вапцаров" в Силистра бе открит офис на Двустранна търговска камара България - Румъния с председател Дору Драгомир от Букурещ и заместник-председател Светослав Кьосев от Силистра. Във връзка с това бе проведен и първи по рода си форум с участието на представители на бизнеса, на държавните и на местните власти от двете страни.

Гости на събитието бяха румънският посланик в София г-жа Бръндуша Предеску, областният управител на област Силистра Катя Кръстева, народният представител от 20-и МИР Силистра Стоян Георгиев - председател на Група за приятелство България - Румъния, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, почетният консул на Румъния в Силистра инж. Стефан Райчев и др. В събиитята се включиха представители на властите в окръг и община Кълъраш, Румъния, както и на тамошни структури на бизнеса.

В Камарата, създадена преди 10 години, която има офиси в Букурещ и София, членуват 56 компании от близо 30 икономически направления. В момента България е вторият по големина търговски партньор на Румъния. Хиляди са фирмите, регистрирани реципрочно на огледална основа във всяка една от двете съседни страни.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right