Премина първото издание на кулинарния фестивал “Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите”

Премина първото издание на кулинарния фестивал “Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите”

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 343
Премина първото издание на кулинарния фестивал “Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите”

Първото издание на фестивала "Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите" се проведе на 15 и 16 Април в гр. Силистра и село Ветрен.

Организаторите от сдружение "Силистра 2030" успя да срещне гостите и жителите на региона с добруджански производители на традиционни храни и напитки, занаятчии и самодейци. Събитието се проведе паралелно на няколко локации в града и в с. Ветрен.

Фестивалът за култура, вкусове и традиции на Добруджа постави основите на възраждане обичаите от района, като с програмата си запозна посетителите с културно-историческото, природно и кулинарно богатство.

"С този фестивал вярваме, че поставихме основите на изграждането на Силистра и областта като атрактивна туристическа дестинация. Доказателство за това са гостите от Бургас,Варна, Велико Търново, София и от малките населени места в района. Освен това, успяхме да привлечем жителите на Силистра, като гости на село Ветрен, което също е богато на исторически и кулинарни традиции", казват организаторите от "Силистра 2030".

"Щастливи сме, че събитието предизвика такъв интерес и се радваме, че успяхме да оправдаем очакванията както на производителите, така и на гостите на фестивала и всички, които се включиха в подготовката му. Това ни мотивира все повече да подготвим следващото издание още по-професионално", сподели Николай Неков, основател на сдружение "Силистра 2030".

image

Фестивал "Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите" се осъществи с финансовата подкрепа на "Виваком Регионален Грант"

Официални спонсори на събитието бяха "Дестан", ЗК Нива 93", "Еконт"

Партньор на събитието беше "Община Силистра" и кметство с. Ветрен.

Медийни партньори бяха БНТ 1, Портал Силисра, Таксистар

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right