Телефонна измама разследва полицията в Тутракан

Телефонна измама разследва полицията в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 438
Телефонна измама разследва полицията в Тутракан

© интернет

Телефонна измама разследва полицията в Тутракан, разбираме от пресцентъра на ОД на МВР - Силистра. Вчера 85-годишна жена получила обаждане, че неин близък се нуждае от голяма сума пари за лечение, но не се доверила. Последвал друг телефонен разговор с мъж, представящ се за полицай, който поискал от жената съдействие за залавяне на измамниците. Следвайки указанията му, жената оставила до контейнер за смет в града сумата от 4400 лв. По-късно, когато разбрала, че е измамена, сигнализирала в РУ-Тутракан. По случая е образувано досъдебно производство.

Не се доверявайте на обаждания с искане на пари. Имайте предвид, че полицията не изисква финансови средства от гражданите за изпълнение на служебните си задължения. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с близките си или потърсете съдействие от полицията.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right