Областният управител подкрепи благотворителен базар на силистренско сдружение

Областният управител подкрепи благотворителен базар на силистренско сдружение

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 409
Областният управител подкрепи благотворителен базар на силистренско сдружение

Областният управител на област Силистра Ели Тодорова посети поредното издание на Благотворителен базар "Заедно сме по-добри", организиран в центъра на град Силистра от Женско сдружение "Екатерина Каравелова". Проявата е по повод кампанията "16 дни активизъм срещу насилието над жени", провеждана в целия свят от 25 ноември до 10 декември - Международен ден на правата на човека, учреден от ООН.

Представителката на държавната власт за областта бе сред закупилите предмети, включени в базара, сред които и голямо количество аксесоари, изработени от г-жа Бернадет Легет от Великобритания. Г-жа Тодорова беседва с живеещата в силистренското село Българка британка, където тя има свое артистично ателие. В срещата се включи и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, предоставил безвъзмездно на неправителствената организация една от дървените къщички на пл. "Свобода", за да проведе благотворителната си акция.

image

"Средствата са предназначени за ремонт на Преходна къща "Резилианс" - иновативна социална услуга за България, която осъществяваме от 6 години насам с цел подпомагане на настанени дългосрочно жени с техните деца, пострадали от насилие и нуждаещи се от подкрепата на обществото", заяви в предварителен план Галя Иванова - юрист на Сдружението, осъществяващо в момента няколко социални услуги.

Преди няколко дни екипът му получи "Втора награда" в конкурс на Държавна агенция за закрила на детето, след като оцени по достойнство проведената от него кампания "Подари компютър на дете", достигнала ефективно до над 70 деца от семейства в нужда в цялата област.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right