Актриса родом от Силистра влиза в ролята на Ирина на спектакъл във Варна

Актриса родом от Силистра влиза в ролята на Ирина на спектакъл във Варна

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1020
Актриса родом от Силистра влиза в ролята на Ирина на спектакъл във Варна

Актрисата Диана Димитрова, станала известна с ролята си на д-р Огнянова в хитов медицински сериа, която е от Силистра и е възпитаничка на СУ "Никола Вапцаров", получи мечтана роля, съобщи преди няколко месеца в своя публикация сайтът monitor.bg. Става дума за героинята на Ирина от романа "Тютюн" на Димитър Димов, филмиран преди 60 години с участието на Невена Коканова. Тя ще си партнира с друг популярен актьор - Калин Врачански, в ролята на Борис. Драматургичният вариант е дело на Юрий Дачев и е по повод 100-годишнината на Варненския театър.

Тези дни в профила си във Фейсбук актрисата, която е и художничка, написна топлите думи: "Замислих се, баба колко щеше да е щастлива, когато ме гледа в ролята на Ирина. "Тютюн" беше любимият й роман. Когато бях дете, не разбирах защо толкова се вълнува, когато ми разказва моменти от книгата. Сега ми се изясни картината. Нямала съм такава роля до този момент в актьорската си кариера. Роля, в която да извадя бесовете си. Билетите за извънредната 3-та премиера за Варна, 22-ри септември, са продадени за часове. Следва Габрово и София. Голяма отговорност е този спектакъл. Работим вдъхновени".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right