Ротари клуб Силистра ще връчи дарението си на Регионална библиотека Силистра

Ротари клуб Силистра ще връчи дарението си на Регионална библиотека Силистра

Регион: Силистра Категория: Здраве,Култура,Общество Публикувано: Прегледи: 605
Ротари клуб Силистра ще връчи дарението си на Регионална библиотека Силистра

В четвъртък, 16 септември, от 17 ч. представители на Ротари клуб Силистра (президент 2021-2022 Боян Боев) ще връчат дарението си на Регионална библиотека Силистра, като резултат от проведения на 13 август т.г. съвместен проект във вид на АРТ работилница, по време на която са събрани средства за закупуване на уреди за противодеяйствие на вирусите в закрити пространства. Уредите са съобразени и с конкретната ситуация в библиотеката, където има и замърсявания с прах, заради книжния фонд, съхраняван в нея.

image

Предвидени са т.нар. пречиствателни лампи за 4 помещения - детския отдел, заемната и читалнята, както и за филиала на ул. "Ал. Стамболийски".

От самата работилница има още непродадени картини, рисувани от любители под ръководството на художничката Елена Маркарян по време на едновременния сеанс за 20 души от различни възрасти, проведен на открито на територията на Бар "Бохеми" - партньор на проекта. При проявен интерес (цена минимум 80 лева на картина) за благотворителна лепта срещу картина - пейзаж - морски или дунавски, моля на лично съобщение.

За проведеното преди месец събитие (Ротари клуб Силистра с проект в полза на Регионална библиотека "Партений Павлович").

За самия клуб, който започна 20-а година от своето официално стартиране като част от международната хуманитална организация Ротари Интернешинъл (Дистрикт 2482 България) - (Ротари клуб Силистра с поредна ротация, този път без смяна на президента си)

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right