Нова детска градина за новата учебна година

Нова детска градина за новата учебна година

Регион: Дулово Категория: Образование,Общество Публикувано: Прегледи: 579
Нова детска градина за новата учебна година

Днес, 15 септември бяха отворени вратите на новата детска градина в Дулово.

На 2 200 кв. м. разгърната застроена площ, сграда на два етажа-разделена на два блока, на общински терен от 3 дка - това е новата детска градина в град Дулово.

image

Новата придобивка е по проект със спазени европейски изисквания за детски градини - отделни спални помещения, отделни стаи за игри. Отделно - кухня, физкултурен салон, зала за културни прояви. В двора на градината са изградени 4 спортни площадки за всяка група и едно мултифункционално игрище за различни видове спорт. За пръв път в Силистренска област сграда за детска градина се изгражда по новите европейски изисквания - застроената площ да е по 5 кв. м на дете. Първата копка за новата сграда бе направена на Празника на град Дулово - 14 май 2018г.

image

Тази нова придобивка, за най-малките жители на града и техните родители, стана възможна чрез ПМС, с което, за проектиране и строителството, бе предоставена сумата от 2 200 000лв и 150 000лв от Министерството на образованието-за оборудване.

В детската градина ще се обучават 100 деца.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right