Запомнящо се участие на гайдарите от Силистра в Созопол

Запомнящо се участие на гайдарите от Силистра в Созопол

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 581
Запомнящо се участие на гайдарите от Силистра в Созопол

Представители на Музикална школа "Великов" Силистра участваха успешно в 15-ото издание на Международен фестивал "Музите" в Созопол (5-21 юли). Велико Великов, ръководител на школата: "За първа година участваме в тази проява. Децата бяха харесани много както от организаторите на фестивала, така и от публиката, поради което имаме покана за догодина отново да участваме".

Международният младежки фестивал на изкуствата "Mузите" ("The Muses") е многожанров младежки фестивал и конкурс на различни форми на изкуства: танц, музика, театър, изобразително и приложно изкуство и фотография, нестандартни форми, художествена литература и кино.

Фестивалът е домакин на близо 2 000 участници от 25 страни и е едно от най-големите младежки събития в Източна Европа.

Организира го Сдружение "Музите" в партньорство с община Созопол

В деня на завръщането си от черноморския град част от младите гайдари, сред които и две момичета, се включиха с поздрав към екипа на президента Румен Радев в първия ден от неговото посещение в Силистра. На държавния глава и съпругата му те разказаха за традициите на гайдарството в добруджанската етнографска област. Впечатляващое било и изпълнението им на вездесъщия добруджански ръченик.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right