През седмицата екип на Българска национална телевизия засне една от водещите забележителности на гр. Тутракан - Музей на Дунавския риболов и лодкостроене, научаваме от профила във Фейсбук на Историческия музей Тутракан.

За предаването "10 хиляди крачки" (този епизод ще бъде излъчен на 3.02. от 21.15 ч. по БНТ 2) главният уредник Величко Атанасов представя сградата, експозицията и разказва увлекателни истории, свързани с развитието на риболова и лодкостроенето от древността до нашето съвремие. Предаването, в което тутраканската туристическа перла влиза, се излъчва всяка делнична вечер и представя градски забележителности, както и забравени истории от миналото на различни градове.

През годините от своето откриване през 1974 г. до днес музеят - единствен по рода си по поречието на Дунав, се утвърди като визитна картичка на Тутракан и като една от туристическите атракции на града. В предаването е представен също един уникален обект - Архитектурен комплекс "Рибарска махала" с аниматор Ани Монева.