Всеки ден вървим по "ремонтираните" улици и площади, вдишваме усвоените европейски и бюджетни средства, през зимата правим пъртини през снега на собствен ход, танцуваме по заледени улици и тротоари с дни, през лятото сме отдадени на фармацевтичната индустрия, защото репелентите осмислят живота ни, а комарите са на всеки сантиметър, газим в локвите от току-що положения асфалт или настилка, чиито "майстори" не познават термини като нивелация, воден отток, наклон. Изобщо не стигаме до качество, синхрон, естетика, логика, стил...

Нагледахме се на изсечени дървета в града, на обезлесени територии, на юнаци с резачки, на некадърни проектанти и техните благодетели, които опустошиха този район.

Наслушахме се на празни приказки, на оправдания, на сричане и мънкане на речи по събития. Посредствеността в мисълта и изпълнението, и арогантното поведение са наложени като стил.

Обаче всичко е стабилно. Стабилно нескопосано. Гарнирано със самодоволна арогантност.

Едните се хвалят с усвояване на пари, другите яхнаха патриотизма и убиха смисъла му, трети ни обещават по-добро от досегашното, а като се замислиш какви са ги вършили и какво още могат да натворят - тръпки ни побиват.

Не сме готови да копаем още дъното, откъдето да очакваме да се появи хоризонт.

Категорично е необходим контрол над тази властваща разюзданост.

Знаем, че ако искаме нещо да стане по-добро, лично трябва да положим усилия за това. И то - нееднократни. А усилия системни, последователни. Но основното - разумни, смислени, полезни и качествени.

Знаем, че сте изтощени, знаем, че сте и отвратени, и гневни... Но само с мърморене не става. Пасивността е своеобразна форма на съучастие.

Не обещаваме светло бъдеще. Не обещаваме чудеса.

Целта ни е - СМИСЛЕН Общински съвет-Силистра. А за такъв общински съвет кандидатите никога не са били много.

А това ще рече - разискващ Общински съвет, а не просто - одобряващ Общински съвет. Не гласуване под строй, по политическо задание или от безхаберие. А гласуване в подкрепа или против - след осъзната преценка на въпроса, който е поставен за разискване.

image

Ние сме девет души. Всеки един от тях със своите качества и предимства. Нека не Ви заблуждава този брой по отношение на претенциите ни. Не се подценяваме, но не сме и глупави. Или наивни.

Вярваме, че трябва да познавате хората, с които сме съмишленици! "Възраждане"-Силистра представи своите кандидати за общински съветници:

1. Велислав Христов - водач на листата - на 34 години. Магистър по "Право". Адвокат в една от най-утвърдените кантори в Силистра.

2. Марин Николов - на 34 години. Бакалавър по "История". Учител по история в професионална гимназия.

3. Денислав Денев - на 38 години. Бакалавър по "Археология". Експерт по средновековна българска археология.

4. Преслав Дяков - на 36 години. Предприемач. Собствен бизнес в сферата на куриерските услуги.

5. Магдалена Генова - На 36 години. Магистър по "Финанси и банково дело". Едно от разпознаваемите лица на гражданското общество в Силистра.

6. Пламен Пенчев - на 61 години. Потомствен офицер с множество армейски отличия.

7. Християн Боянов - на 22 години. Специалист по "Икономическа информатика". Счетоводител в компания за международен превоз на товари.

8. Ивайло Йорданов - на 23 години. Специалист по "Компютърна техника и технологии". Корабен механик от Висшето военноморско училище във Варна.

9. Хари Агопян - на 34 години. Бакалавър по "Моден дизайн". Експресивен артист и природохранител.

Не можем да разчитаме на никого, освен на себе си.

Надяваме се на съвест, отговорност и останала искрица съпротива у Вас.

Да! Тези избори са много важни.

И не са предрешени, колкото и да се опитват да ни втълпяват. Никой не е абониран за позицията, на която е в момента. На която е попаднал вероятно случайно, но много му се ще да се бетонира там.

От нас си зависи да зависи нещо от нас. Време ни е. Даже закъсняваме.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!