За създаването на Индустриален парк в Силистра ще работи кандидатът за кмет на Местната коалиция "Алтернативата на гражданите" Димитър Трендафилов. Името му бе обявено от народният представител Александър Сабанов, още в навечерието на Денят на независимостта на България. Да подкрепи кандидатурата на Трендафилов в Силистра бе и зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на парламентарната група "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Димитър Трендафилов е подполковник, офицер от резерва. Възпитаник е на Висшето военно училище в Шумен. Притежава степен магистър по "Стопанско управление" от РУ "Ангел Кънчев" и по "Мениджмънт" от Военната академия в София. В редиците на Министерство на отбраната е от 1989 година до 2013-та година. Като в последните десет години ръководи Областната структура на МО в Силистра. От 2015-та година е собственик и управител на фирма, чиято основна дейност е в сферата на земеделието. Част е от сдружението с нестопанска цел "За по-добра и красива Силистра", което в последните години има поредица от успешни акции свързани с почистване, обновяване, освежаване, реставриране и поддържане на красивата природа на Силистра. Общински съветник е в мандат 2015-2019 г., председател на групата общински съветници от МК "Гражданско единство". Семеен е, с две деца.

Димитър Трендафилов в своята биография на практика събира всички важни качества, които един градоначалник трябва да има, заяви Искрен Веселинов. Като започнем от умението да работи с хора, каквото се създава в Българската армия, умението тези хора да бъдат организирани и да им бъдат поставяне цели и да бъде следено за тяхното изпълнение.

На следващо място стопанската грамотност, защото един кмет трябва да бъде преди всичко мениджър и разбира се професионалният му път, след напускане на БА - създаването на частен бизнес и даването на работа на немалък брой хора. Вярваме, че с неговата кандидатура, зад която ВМРО категорично застава, Силистра ще има един шанс за развитие с един нов начин на управление на града.

image

Силистра е много добра локация, с данни за инвеститорски интерес - речен, железопътен и сухопътен транспорт. Нужно е единствено да бъде популяризирана Силистра като дестинация за бизнес. Затова е и крайно необходимо тук да бъде създаден Индустриален парк, с помощта на държавата. Да влязат в Силистра инвестиции с възвращаемост, да бъдат открити работни места и да спре обезлюдяването на региона, коментира Александър Сабанов.

Припомняме, че инициативата за създаването на Индустриален парк - Силистра бе стартирана миналата година именно от народният представител и има подкрепата на Министерството на икономиката.

Фокус на вниманието на кандидата за кмет на Силистра Димитър Трендафилов ще бъдат още контролът върху работата на общинските фирми, особено в сферата на чистотата, облагородяване инфраструктурата по квартали, както и по-малките населени места.

Днес МК "Алтернативата на гражданите", в която влизат ВМРО, Земеделски народен съюз и Партия на зелените, регистрира своите кандидати за участие в местните избори. "Алтернативата на гражданите" е и с пълна листа кандидати за общински съветници, и с кандидат за кмет на с. Калипетрово - Никола Узунов.