Катастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Автомобил на НСО, в който е пътувала, се е ударил в друга кола. Инцидентът е станал край Хитрино.

Според информация на bTV Цвета Караянчева е със счупена ключица. Транспортират я с хеликоптер към столична болница за преглед и лечение. В добро общо състояние е.

Самата тя написа по-късно във "Фейсбук", че е добре след инцидента и има счупена раменна става. Очевидци разказват, че автомобил, управляван от жена, се е опитал да направи място на кортежа. Шофьорката е навлязла в банкета, загубила е управление над автомобила и се врязала в една от колите. От МВР по-рано разпространиха информация за инцидент, който е станал около 10:30 ч.

По първоначални данни на главния път Шумен - Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишна шофьорка на лек автомобил на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се автомобил.За преглед в болница са транспортирани трима души. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни, информират от полицията. Повече информация за инцидента ще бъде дадена по-късно от компетентните органи.