През нощта срещу петък валежите ще продължат, вече и в по-голямата част от Южна България ще вали сняг. В петък през деня валежите ще отслабват, но едва привечер ще започнат да спират. Вятърът ще отслабне, в Южна България чувствително. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата - там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието - до 7°-8°, с валежи, отново предимно от дъжд.

В събота ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб сняг. Вятърът в Западна България ще стихне. Сутрешните температури ще са отрицателни - в Северна България ще са и под минус 5°, дневните ще са предимно между 0° и 5°.

В неделя вероятността за валежи е по-малка, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен. Към вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд.

За 23 и 24 март 2018 г.: През нощта срещу петък валежите ще продължат - в по-голямата част от страната, с изключения на крайните югозападни и крайните югоизточни райони, ще вали сняг. Количества - в Северна България, в Горнотракийската низина и в Рило-Родопската област - 10-20, на отделни места до 25-30 л/кв.м, в югоизточните райони и в Югозападна България, без планинската част - до 5-7 л/кв.м.

В петък валежите ще отслабват, по Черноморието и в Горнотракийската низина пак ще преминат в дъжд, но все още в Родопската област и в североизточните райони ще има количества между 10 и 15 л/кв.м., в останалата част от страната - до около 5 л/кв.м. В събота ще вали предимно сняг, като количества между 1 и 5 л/кв.м, в отделни райони на Рило-Родопската област и Странджа и Сакар - до около 10 л/кв.м.