Тир се преобърна на едно от най-оживените кръстовища в Силистра. По чудо няма пострадали. Щетите са само материални. Инцидентът е в резултат от засиления трафик на тежкотоварни камиони в града, който вече втора година тормози силистренци.

В ранния следобед камионът натоварен с мебел, пътуващ за Молдова не успял да вземе завоя на кръговото кръстовище, по пътя към граничния пункт с Румъния. Обръща се на тротоара и огъва намиращият се там стълб на уличното осветление. Една от версиите е, че се е движел с несъобразена скорост и товарът го е "изхвърлил".

За късмет в този момент не е имало пешеходци там. Да няма убити и ранени е "помогнало" и това, че денят е празничен. В този район има интензивно движение на деца, които посещават намиращото се в близост училище.

Мястото на инцидента бе отцепено от полиция и пожарна. Ще се чака кран, който да изправи камиона, за да бъде разтоварен. С превантивна цел са били разкачени акумулаторите на камиона. Шофьорът е без сериозни травми, но бе отведен в болницата за преглед.

Според очевидци водачите на тировете не намаляват скоростта си при влизане в града, особено чуждестранните, и не спазват правилата. Никой не се съобразява с поставеният извън града светофар, който трябва да контролира навлизането на камионите в града и с пътните знаци, и указателните табели .

Тормозът на камионите продължава вече втора година. Недоволството на хората е глас в пустиня. Шофьорите искат пускане на фериботния терминал извън града, който не работи от години, а местните власти продължават да твърдят, че само построяването на Дунав мост Силистра-Кълъраш ще реши проблема.