Точно в 18 ч в неделния ден бе изтеглено името на щастливеца, който си тръгва с чисто нов Volkswagen Golf от Автомобилен салон София 2017. Това е Десислав Павлов от Силистра, който е пуснал анкетната си карта в понеделник. За първа година той имаше възможност да избира между 12 страхотни модела на различни марки.

Името на късметлията беше изтеглено от 3-годишната Мина, която бе поканена на случаен принцип да тегли печелившите имена. Тегленето се извърши под зоркия поглед на комисия, съставена от представители на дванадесетте компании, предоставили автомобил за голямата награда, организаторите на софийския автосалон и журналисти, отразяващи събитието.

Над 50 000 души преминаха през залите на Интер Експо Център през 10-те дни на Автомобилен салон София 2017. Най-много фенове на новите автомобили - повече от 10 000 - са посетили изложението миналата неделя, 15 октомври. Тази година Софийският автосалон отбеляза редица рекорди в 25-годишната си история. Повече от 300 експоната на 44 световни марки (36 автомобилни и 8 мотоциклетни) изпълниха до краен предел най-големия изложен център у нас. 65 фирми-изложители и 14 000 кв.м. изложбена площ показват мащаба на най-престижното изложение за автомобили в България. Над 70 бяха премиерите и технологичните новости, а новата мобилност бе представена от 28 коли с алтернативно задвижване - хибриди, плъг-ин и изцяло електрически. 83 автомобила и мотоциклета бяха на разположение за тест драйв - един от най-големите в световната изложбена практика. Следващият автомобилен салон в София ще бъде след две години - време, през което индустрията ще се измени повече, отколкото за последните 10 години и отново ще ни покаже света на модерните автомобили.