Възмутени граждани ни изпратиха видео клип, на който ясно се вижда как ТИР се разхожда в късните часове на 16 юли 2017 г. в Дунавската градина на Силистра.

Не е ясно какво е търсил по това време на денонощието това огромно превозно средство и дали от Пътна полиция са наясно със случилото се. Не е ясна и регистрацията на ТИР-а.

По разкази на очевидци, шофьорът е решил да премине по крайните улици на града и да отпътува в посока Русе, но се е сблъскал с 90 градусов завой.

Движейки се по ул. Капитан Мамарчев, минава покрай хотел Дръстър, достига ул. Дочо Михайлов, на която се намира търговски комплекс Central Park. Образувалото се задръстване, принуждава водача да навлезе в Дунавския парк правейки хиляди маневри, за да обърне ТИР-а.

В крайна сметка дори и да беше успял да вземе този завой, след това го чакаше още един, дори по-тесен по ул. Москва и ул. Хаджи Димитър, посока кръстовището със светофара на пазара, защото края на ул. Москва е затворен поради строително-монтажните дейности по реконструкцията на пл. Албена.