Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за движение по пътищата, с гласовете на ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти. ДПС и Воля гласуваха въздържали се. Предвижда се премахване на знаците, които предупреждават шофьорите, че на пътя има камери за контрол на скоростта.

Промените предвиждат също по-тежки наказания за собствениците на коли, които са управлявани от шофьори без книжки. Предлага се прекратяване на регистрацията на автомобила от 6 месеца до една година. Основният спор в залата беше за премахването на знаците, предупреждаващи за камери на пътя. Мотивът на вносителите е, че шофьорите намаляват скоростта в зоната около знака, след което отново я увеличават.

Както и че през последните няколко години отново започват да се увеличават жертвите на катастрофи, а основната причина за тях е несъобразена скорост. Промените защитиха началникът на отдел Пътна полиция, както и депутати от ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти. Според ДПС обаче текстовете няма да доведат до намаляване на жертвите на пътя.