PROMS

news « Обратно в новини    

Гимназистка от Силистра сред трима победители в конкурс по творческо писане на английски език

 
прегледана: 6026 пъти категория: Култура публикувана на 16.03.2017 в 13:05ч.
 
Още новини

Към 13.00 часа избирателната активност в област Силистра е 28.15 % Към 13.00 часа избирателната активност в о...
 

Баскетбол в Силистра на Благовещение и навръх парламентарния избор Баскетбол в Силистра на Благовещение и нав...
 

Рамадан Аталай: Да спрем омразата между хората, да спрем разделението на нацията, да работим всички заедно за развитието на държавата, "ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!" Рамадан Аталай: Да спрем омразата между хо...
 

Златко Куртев: “Имаме права, но трябва да ги отстояваме“     Златко Куртев: “Имаме права, но трябва да ...
 

Нинова и Борисов в два дни по ТВ на мястото на хитов турски сериал Нинова и Борисов в два дни по ТВ на мястот...

 Даяна Аджемова от 12б клас на Езикова гимназия „Пейо Яворов” е сред тримата национални победители за 12 клас в състезанието по творческо писане на фондация „Корплюс”! В оспорвана надпревара между участници от 185 училища от страната преди няколко дни бяха излъчени по 16 финалисти от всяка възрастова група.
 
  Четиридесет бяха участниците от силистренската езикова гимназия и четири момичета от тях са отличени с правото да се състезават на финалите. Това са: Женя Марчева – 8а клас, Александрина Бъчварова - 12б, Даяна Аджемова – 12б, Рая Чернева – 12а клас. Награждаването на победителите в състезанието ще бъде на 22 април 2017 в гр. Благоевград.
 
  На 11 март комисия от 12 професионалисти, американци и българи, определиха окончателните победители, като Даяна се класира на трето място след ученици от София и Русе. Тя неведнъж досега е била отличавана за творческите си умения за писане на български и немски език, но отличие за английски език получава за първи път. Тази награда е и нов момент в историята на училището, тъй като досега на финалите не са били класирани наши ученици, изучаващи английски като втори чужд език, а не като първи.
 
  За престижността на това традиционно национално състезание говори фактът, че в надпреварата участваха4 823 творби на английски език на ученици в 6-12 клас. Член на журито е и известната преводачка Анджела Родел, която чрез преводите си направи така, че през последните години много български литературни произведения да придобият популярност в света сред ценителите на литературната съкровищница на човечеството.

 
Сподели във Facebook
 
 

Коментари


Име :
 
Коментар :
    Писането на кирилица е задължително!
 
Анти спам :