PROMS

izqvi « Обратно в изяви    

БОГОМИЛ ЯКОВЧЕВ, ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИК ОТ ОСУ „ДРЪСТЪР” – СИЛИСТРА, СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА СИЛЕН МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ

 
прегледана: 176 пъти публикувана на 29.11.2016 в 15:15ч.
 

 Много силно представяне направи плувецът Богомил Яковчев, който стана шампион на 50 м „Гръб“ и четвърти на 100 м „Гръб“, на III Международен плувен турнир „Пловдив“. Малшансът попречи на Георги Георгиев да вземе медали на 50 и 100 м „Свободен стил“. Дванадесетокласниците от Общинско спортно училище „Дръстър“ – Силистра се пребориха достойно с конкуренцията и доказаха на себе си, че с упоритост и целенасоченост върховете са превземаеми. Другите четирима представители на Плувен клуб „Доростол“ – Силистра, ученици от ЕГ „П. Яворов“ – Силистра - Виктор Попов, Траян Суров, Мирослав Миткин и Пресиян Ангелов – също се представиха много добре, подобрявайки личните си постижения, като се има в предвид, че те са във възраст „юноши“, а се състезаваха при мъжете.
  Международният плувен турнир се проведе на 26 и 27 ноември 2016 г. в 25-метровия басейн на общинския плувен комплекс „Младост“ в Пловдив и бе организиран от спортен клуб „Спринт“ със съдействието и подкрепата на Община Пловдив. В него взеха участие 612 състезатели от 43 отбора от Косово, Македония, Турция и България. Официален гост на събитието бе и Генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове – Таня Богомилова.
  Следващото състезание, за което силистренските плувци се подготвят, е Държавното отборно първенство на 25-метров басейн, планувано да се проведе от 16 до 18 декември в София. Треньорът Христо Бончев се надява възпитаниците му да подобрят резултатите си и да реализират добри класирания.

 
Сподели във Facebook