Много майки и бащи сега решават нелесната задача- какво училище да изберат за своето дете. Как да направят правилния избор? На какво да обърнат внимание при избора? Ето няколко съвета.

Преди да изберете желаното училище за своето дете, трябва да посетите няколко училища, за да видите сградата и базата. Никога не се задоволявайте с устно описание. Родителите са длъжни сами да видят всичко със собствените си очи. Затова, когато бъдещите ученици са поканени да посетят училищната сграда заедно с родителите, уважете тази покана.

Обърнете внимание на материалната база и обстановката в училище. Класните стаи да са светли и просторни, да предлагат необходимия уют и комфорт. Да има оборудвани кабинети по информационни технологии и по специалните учебни предмети.

Почувствайте училищната атмосфера. Там, където има деца, хората трябва да се усмихват и да бъдат приветливи. Само тогава детето ще се чувства комфортно, уютно и радостно. Животът в училище трябва да е наситен със събития: игри, празници, конкурси, екскурзии, посещения на театър, което от една страна ще достави радост на децата, а от друга- ще помогне за формиране на техния мироглед.

Постарайте се да се запознаете с учителите, най-вече с тези, които ще поемат седмокласниците. Побеседвайте с тях. Кажете какви са вашите очаквания от училището. Обменете мнения за учебно-възпитателната работа. Много е важно когато учители и родители изяснят позициите и убежденията си , относно учебно-възпитателния процес и техните възгледи съвпадат.

Не се влияйте от слухове.

ПГСУАУ "Ат.Буров" отваря врати за ученици и техните родители от 11.06.2012г .

ПГСУАУ "Ат.Буров" е алтернативата за качество, индивидуално отношение, за следване на мечтата, чрез професионализъм, любов и иновативен дух, вложени от екипа на ПГСУАУ "Ат.Буров".

Горди сме с постиженията на ученици и учители!

Горди сме и с постоянните инвестиции в професионални кабинети, учебни зали, спортни съоръжения .

Ние даваме шанс на всеки избор за бъдещо професионално и кариерно развитие.

Ще се радваме да бъдем училището, което всяко семейство иска за своето дете.

Всеки ученик за нас е специален.

Да бъдеш част от Професионална гимназия "Ат.Буров" е привилегия, за най - амбициозните, мотивирани и търсещи знания млади хора. Щастливи сме, че ние даваме възможност на всички искащи и търсещи знания и висок стандарт в обучението млади хора, да имат алтернатива.

Очакваме Ви през новата учебна година да сте с нас!