Всеки мъж иска жената до него да е красива, привлекателна и другите да му завиждат, че е с нея. Но, когато тя е такава, ревността трудно се контролира. Факт е, че мъжете се заглеждат по красавици, но приятелката им е не е чак такава хубавица. Но и това си има своите положителни страни:

Околните те смятат за свестен, защото не съдиш хората по външния вид - ако приятелката ти не е от най-красивите, приятелите ти ще решат, че си с нея, защото има готин характер и за теб е по-важно вътрешността, а не хубавата обвивка. При жените нещата седят точно обратно. Ако една жена има грозен мъж до себе си, околните смятат, че е с него, защото има пари.

Няма да ревнуваш и да си хабиш нервите - колкото по-красива е половинката ти, толкова повече поводи за ревност ще имаш. Красивите жени обичат да се заиграват и нарочно да ядосват партньора си. В един момент обаче на мъжа му писва да е постоянно изнервен и на нокти, кой е поредният, загледал неговото гадже. В това отношение мъжете, които нямат красиви гаджета, са привилегировани.

Чувстваш се по-оценен - когато гаджето ти е прекалено красива, започваш да се чудиш дали го заслужаваш и дали няма да те изостави заради някой/някоя по-красив/а. Именно заради това някои мъже предпочитат да имат по-грозновата жена до себе си, която да ги боготвори и ежедневно да се радва, че имат такъв партньор.

Тя винаги умее да те развесели - може да не е красива, но за сметка на това знае как да те направи щастлив. С нея винаги е забавно, не се притеснява да излиза без грим и прическа и не е нужно да я чакаш часове наред да се оправя.

Сексът си заслужава - колкото по-грозна е една жена, толкова повече се старае в леглото. Това за обобщени резултати от редица проучвания по темата. Жени, които не са имали късмета да се родят хубавици, са изчели доста статии относно задоволяването на партньора и знаят трикове, които ще ви пратят в небесата от кеф.

Умее да върши всичко - може да не привлича мъжките погледи, но за сметка на това е оправна и мултифункционална. Грозните жени компенсират външния си вид с редица други, по-важни умения - домакинстване, чистене, събеседване и т.н.

Разбира се, това, че половинката ти не е Мис България, не означава, че трябва да я приемаш като даденост!