Скорошно британско проучване даде отговор на въпроса, кой е най-добрият комплимент, който един мъж може да направи на една жена.

Оказва се, че близо половината от представителките на нежния пол често пъти интерпретират грешно отправените им комплименти и поради тази причина не обичат да получават такива. Въпреки това, обаче, съществуват няколко вълшебни фразички, които сработват в голяма част от случаите.

Като например, 43% от дамите смятат, че е прекрасно, когато получават комплимент за това, че са отслабнали. Четири на всеки десет се радват, когато някой им каже, че имат красива усмивка. Комплиментите за хубавия парфюм, страхотната коса, стила на обличане и красивите очи също са сред любимите на представителките на нежния пол.

Чудите се къде можете да сбъркате? Една на всеки десет от жените не обича да получава комплименти за грима си, тъй като смята, че човекът срещу нея всъщност се опитва да й намекне, че е сложила твърде голямо количество макиаж по лицето си. 15% не обичат да им се казва, че роклята, която носят, обгръща перфектно тялото им, смятайки, че това означава: "тази рокля ти е прекалено тясна, ще я сцепиш". Забележките от рода на: "Не си толкова глупава, колкото изглеждаш" или "Изглеждаш по-добре, отколкото си те представях", са абсолютно неуместни.