Професионална Гимназия по Стопанско Управление, Администрация и Услуги "Атанас Буров" и Природо-математическа Гимназия "Св. Климент Охридски" обединиха своята добра воля и организираха съвместно благотворителни волейболни срещи. Каузата бе да се подпомогнат социално-слаби ученици от двете гимназии по повод на предстоящия най-голям християнски празник Великден. Благородната инициатива на Доброволчески клуб 365 при ПГСУАУ "Ат. Буров" и Ученическия Парламент на ПМГ бе посрещната положително от учениците.

Срещите се състояха на 03.04.2012г. във физкултурния салон на ПМГ. За първи път две от най-елитните гимназии в града обединиха своите усилия и направиха това Уникално спортно събитие възможно!

Изиграха се три приятелски волейболни срещи между отборите на ПГСУАУ \"Ат. Буров\" и ПМГ" Св. Климент Охридски". Състезаваха се отборите на девойките, юношите и учителите от двете гимназии. Срещите бяха много оспорвани и вълнуващи. С най-голям интерес публиката наблюдава последната среща между отборите на учителите. Спортният двубой между учителите бе много напрегнат и емоционален за всички присъстващи. Отборите на учителите завършиха с равен резултат. Отборът на учителите от ПМГ спечели първия гейм, но учителите от Гимназия \"Ат. Буров\" успяха да победят втория гейм. Специални благодарности за всички учители, които прегърнаха благородната идея и се представиха толкова достойно!

Присъстващите бяха изпълнени с много и различни емоции. Агитките и на двете гимназии непрестанно и неуморно подкрепяха своите отбори. Вълнуваха се, викаха, ръкопляскаха!!!

Адреналинът бе висок както за състезателите така и за неуморните и верни поддръжници, които окуражаваха своите отбори! Получи се невероятна атмосфера! Набраните средства ще бъдат дарени на учениците, които в момента са в затруднено финансово положение. Дано предстоящия Великден е Светъл и Изпълнен с НАДЕЖДА за по-добри дни!

Двете гимназии доказаха, че ЗАЕДНО ВСИЧКИ НИЕ МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ МНОГО Повече!