Намигането е свързващ механизъм, който може да се използва от приятели или бъдещи любовници. Представете си претъпкана с хора зала и жена, която поглежда нагоре и вижда един привлекателен, общителен човек, който й намига. Той я кара да се чувства секси, сякаш само те двамата са свързани сред толкова много непознати. Намигането каз­ва: "Не забелязвам никого другиго в този момент." Ако сте привлечени или по някакъв друг начин одобрявате мъжа, който ви намига, може да се почувствате поласкани или да се развеселите; в обратен случай това вероятно ще ви накара да изпитате досада.

Може да ви намигне колега по време на някое скучно съвещание или съпругът ви по време на неприятна вечеря с роднини. Това намигване може да ви намигне колега по време на някое скучно съвещание или съпругът ви по време на неприятна вечеря с роднини. Това намигване казва: "С теб съм". В бизнес ситуация да намигнеш на някого с по-висо­ка позиция е малко рисковано. Уверете се, че връзката ви е достатъчно гарантирана, преди да опитате. Един от най-показателните примери за необмислено намигване беше, когато президентът Буш намигна на английската кралица по време на визитата й в Съединените щати през пролетта на 2007 г. По време на разговор с Нейно величество Буш направи грешка на езика, от която излезе, че кралицата е на двеста годи­ни. И в опита си да замаскира тази

намигни първи

Не винаги мъжете намигват грешка, направи втора - намигна й, което трябваше да означава: "Съжалявам, но нека се престорим, че това е шега между нас".

Какво да следим: Кога някой използва намигането срещу нас. Ако забележите двама души да си намигат във ваше присъствие, може да се почувствате изолирани. Намигването може да е за нещо, което няма нищо общо с вас, но въпреки това ви кара да се чувствате чужд. Ако някой ви намигне, но вие нямате интерес да се свързвате с този човек, просто извърнете глава незабавно и си дайте вид, че не сте забелязали намигването. Той ще разбере посланието.

Над какво да работим: Упражняването води до усъвършенстване. Намигането е един от онези сигнали, които са добри само когато из­леждат напълно непринудени и спонтанни. Обикновено хората мигат с недоминиращата си страна - ако сте левак, намигате с дясното си око и обратно. Някои хора го правят съвсем естествено; други трябва да развиват това умение. Ако отваряте нагоре уста, когато намигате, значи не ви идва естествено и трябва да се упражнявате. Постепенно ще ви стане втора природа и можете да го използвате, за да създавате връзка с някого — с приятели на парти, с колеги по време на заседание или с касиерката в супермаркета.